Hidd el, a polcodon van legalább 5 felesleges kence

Egy későbbi alkalommal fogom részletezni, hogy miért tartom fontosnak az egyszerűsítést – minden, vagy legalábbis sok-sok téren. A környezetedre való odafigyelés például kapásból azzal kezdődik, hogy egyszerűsítesz. Nem mondasz le semmiről, ami jó neked, csak egyszerűsítesz…

Íme 5 felesleges kence, amiket ésszerűen helyettesíteni tudsz.

1. Arctejek, sminklemosók, micellás víz, tonik

Tudom, tudom, szörnyű vagyok, de tényleg! A legtöbb, amire szükséged van a smink eltávolításához, az 2 dolog:

  • Egy bőrtípusodnak megfelelő szappan, amit úgy találhatsz meg, ha kísérletezel. Én kb. 5 félét próbáltam és most épp a Yamuna citromfüves szappanját használom, aminek isteni az illata, nem szárítja a kombinált bőröm, és ami a legjobb: könnyen elérhető (dm, Yamuna márkabolt) és szerintem olcsó (600 Ft körül volt, ha jól emlékszem). Akinek száraz, vagy zsíros, esetleg valamilyen extremitással küzdő bőre van, annak biztosan hosszadalmasabb kikísérletezni és megtalálni a legmegfelelőbb szappant, de higgyétek el, nem lehetetlen küldetés, és az egyszerűsítés összességében véve megér egy kis törődést az elején! 🙂

  • Kókuszolaj a szemsmink lemosásához. Biztosan nem fog irritálni, szuperfincsi az illata és még hidratálja is a szemkörnyékedet.

A megfelelő szappan egyébként a tonik dolgát is teljes egészében elvégzi. Ha a frissítő hatását mégis hiányolod, kopizd le az Eviant és használd arcpermetként egy megfelelő pumpás üvegbe töltve az otthon talált ásványvizedet.

2. Vattakorong

Természetesen a kókuszolajos sminkeltávolításhoz semmi szükséged a jól bevált vattakorongra, ha van arctörlő minitörölköződ, vagy valamilyen, a bőrödnek kellemes textiled, amit használhatsz a célra. Én most szereztem be a Jyskben szuper kis négyzetalakú törcsiket, ezeket használom a szemsmink eltávolításához. Kis mennyiség az olajból a törcsire, majd finoman ledörgölni a sminket. Ügyelj rá, hogy ne legyen túl durva a használt anyag, nehogy kidörzsölje az érzékeny szemkörnyékedet! A legjobb az egészben, hogy a kendőcskét gyönyörű tisztává varázsolhatod, és nem kell használat után a szemétbe dobnod, hogy aztán a természetbe engedjen mindenféle klórvegyületet, mint a vattakorong kollégája. Van egyébként öko korong is, ami mindennapi használatra viszont pénzkidobás.

3. Körömápoló olaj

Jó dolog egyébként, de ha a sminklemosáshoz úgyis beszerzed a kókuszolajat, akkor megnyugtatlak, hogy ide is nyugodtan használhatod, beválik a körömápoláshoz is!

4. Szemkörnyékápoló

Mielőtt vastag sminket viszel fel (akár szintetikusat), érdemes egy jól megválasztott szemkörnyékápolót használnod a szemkörnyékedre, hogy az ottani érzékeny bőr ne a sminkanyagokat vegye fel, hanem inkább a jótékony tápanyagokat. A hétköznapokban használt smink alá véleményem szerint ismét elegendő a kókuszolaj, amellyel a sminklemosáskor amúgy is találkoznak a lelked tükrei, de a hosszútávú hatás elérése érdekében reggelente is pöttyinthetsz belőle a szemed és a korrektor alá. Felesleges ehhez külön kencét vásárolnod, kivéve, ha extrém táskáid, vagy lila karikáid vannak, ekkor indokolt lehet valami extra finomság, de próbáld ki a hideg kanalat is reggelente!

5. Kéz- és lábápolók

Elhiszed nekem, hogy ezek valójában testápolók, amiknek az eladását megsokszorozzák azzal, hogy különleges egyéb termékként értékesítik? Hidd el, ha állhatatosan bekened a sarkadat és a kezeidet napi rendszerességgel a kedvenc testápolóddal (mert az nincs a feleslegessé listámon – okkal), ugyanazt a hatást fogod elérni, mintha külön megvennéd a külön árult termékeket.

Gondolj a környezetedre, amikor a kencéidet veszed! Jusson eszedbe a gyártásuk során felhasznált energiamennyiség, a kibocsátott anyagok mennyisége, a csomagolás gyártásához kapcsolódó energia és szennyezés. Sőt, még a szállítása is! Minderről persze legtöbbször nem sokat tudunk, de annyit biztosan, hogy a nagyléptékű termelés csak ritkán bizonyul környezetkímélőnek.

A zöld szépség nem azt jelenti, hogy le kell mondanod mindenről, hanem azt, hogy meg kell különböztetni azokat a termékeket, amelyekre valóban szüksége van a testednek és a bőrödnek, azoktól, amelyeket igazából csak rád akarnak sózni gazdasági érdekekől vezérelve. Ha szép akarsz lenni, először tudatosnak kell lenned. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy belegondolsz dolgokba, és ha kell, megváltoztatod a szokásaidat.

-Foxy-

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: