Zöld anti-ageing makeup

Az érett bőr sminkelésénél a felhasznált termékek összetevőire különösen érdemes odafigyelni, hiszen a jól megválasztott anyagok pillanatok alatt csodát tesznek az arccal. Ha jól kencéztünk, akkor 5 évet alsóhangon lefaraghatunk a korunkból, amennyiben ez a cél.

A múlt héten egy igazi sugárzó energiabomba, Timi járt nálunk fotózáson. Az ő szépítésekor az volt a célom, hogy nagyon szolídan kiemeljem a szemeit úgy, hogy egy lágy, a bőrét nem elnehezítő sminket készítsek neki

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Azért szeretem ezeket a könnyed, természetes sminkeket, mert pont annyit takarnak, amennyit kell, és épp eleget emelnek ki ahhoz, hogy látványos legyen a végeredmény. Bevallom, többnyire a “kevesebb néha több” álláspontot képviselem, amikor portréfotózáshoz sminkelek, mert a fotóalanyt szeretném viszontlátni a képeken, akinek a fotók láttán megsokszorozódik az önbizalma, mert látja, hogy ő szerepel rajtuk. Ő, a legjobb formájában. A vastag és hangsúlyos sminkek gyönyörűek tudnak lenni, de inkább ők hordják a viselőjüket, mintsem fordítva.

Timinek igen szerencsés csillagzata van, hiszen az érett bőre a normál tartományba esik. Ez természetesen nagyon megkönnyítette a dolgom, mert a sminkje gyönyörűen tartott a lámpák kereszttüzében is és gyakorlatilag egyszer sem kellett mattítanom a fotózás alatt. Mindemellett néhány dolgora oda kellett figyelnem a kellő anti-ageing hatás elérése érdekében. Ezek következők:

  • Bőrtípusnak megfelelő hidratálót használtam, ez esetben egy könnyű szérumot, amit egy mini arcmasszázs keretei között dolgoztam el. Ez serkenti a vérkeringést és megmozgatja az arcizmokat, így instant feszesíti a bőrt. Az imádott primer-fixáló sprayt használtam a szérum után, ami a szokottnál is fontosabb, hiszen a permet jellege miatt könnyebben bejut a bőr aprób egyenetlenségeibe is, hogy segítse a smink megfelelő terülését.

  • A szemkörnyékre került egy kis anti-ageing hatású szemkörnyékápoló, de ez lehet gazdag bőrtápláló olaj is. Ezen a területen válhatnak először látványossá a mimikai ráncocskák, szarkalábacskák, amiket sminkelés előtt érdemes egyengetni egy kicsit.

  • Az alapozót kézzel vittem fel, ami azért sem meglepő, mert öko változatot használtam, ezeknek a legtöbb típusa pedig jobban működik kézzel (mivel a szilikon hiánya miatt nehézkesebben terülnek a bőrön, gondosabb eldolgozást igényelnek). Érett bőrnél szerintem egyébként is jótékony ha kézzel dolgozzuk el az alapozót, mert

  1. kevésbé lesz maszk hatású a végeredmény,

  2. és így az alapozás során is serkenthetjük a vérkeringést, ami a bőr textúrájának további javításához járul hozzá.

Az alapozással töltöttem a legtöbb időt, mert azt szerettem volna, hogy a Timi bőre igazán ragyogó és feszes legyen a képeken. A fiatalító sminkek kulcsa a bőr szépítése, így nyugodtan időzhetünk ezzel, amíg csak kell.

  • A kontúrozáshoz egy hamuszínű tónust használtam (a szemhéjpalettából), és vékonyan, óvatosan kontúroztam, mert az éles és hangsúlyos, sötét vonalak megkeményítik az arcot és kb. pont 5 évet húznak rá az emberre.

  • Az érett bőr sminkelésénél a szemöldökre nagy gondot kell fordítani. A szem alatti terület egyenetlenségeit egy jól formázott szemöldökkel könnyen ellensúlyozhatjuk. Ismétlés: az éles és hangsúlyos, sötét vonalak megkeményítik az arcot és kb. pont 5 évet húznak rá az emberre.

  • Highlightolni csak ésszel szabad! Minden terület, amire csillám kerül, extra hangsúlyt kap. Figyelni kell a highlight elhelyezésénél, ha véletlenül a szarkalábakra kerül, akkor sok utómunkára lesz szükség az anti-ageing végeredmény eléréséhez… Úgy általánosságban véve a fiatalító sminkeknél építsünk a matt színekre és a csillogást csak a végén adjuk hozzá az összképhez. Ismétlés: a kevesebb néha több.

A smink 100%-ban zöld kencékkel készült. Egyedüli kakukktojás az Yves Rocher termék, aminek remélem, megbocsátotok a növényi összetevői miatt. 🙂

Go green!

Felhasznált termékek:

Alap, arc:

Yves Rocher Hydra Végétal szérum

Lily Lolo sminkfátyol

Lavera Natural Liquid Foundation – Ivory Nude 02

Lavera Natural Concealer – Ivory 01

Avril L’anti-Cernes Correcteur – Ivorie

Avril La Poudre – Clair

Avril Le Blush – Péche rosé

PuroBio eyeshadow – 01

Szemek:

Benecos Natural Kajal – Brown

Alverde szemöldökceruza – 01 Blond

Sante Nudy Shades Eyeshadow Palette

Alverde XXL Volumen Mascara – Black

Ajak:

Alverde ajakrúzs – Starlight coral

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: