Bevásárlólista 1. hely: hazai sminktermékek

Folyamatosan kutakodom az öko márkák után, és külön öröm számomra, amikor egy magyar márkára bukkanok, hiszen ennek a megvásárlásával magyar alkotókat, magyar cégeket támogathatok. Ráadásul a termékek jóval kevesebb vándorlás után célbaérnek, mint mondjuk Ausztráliából rendelt társaik, így a szállításukból fakadó környezeti terhelés mértéke is kissebb. Érthető módon feldobódtam tehát, amikor néhány új terméket kaparinthattam meg egy vadiúj magyar sminkmárka, a Nikoli Makeup kínálatából.

A Nikoli Makeup egy igen friss magyar brand, amit alkotója azért fejlesztett ki, hogy érzékeny, allergiára hajlamos bőrét tudja szépíteni. A termékek 100%-ban természetes összetételűek és kézműves kivitelben készülnek. Én egy alapozót és két szemhéjpúdert teszteltem a brand-től. A képek, úgy gondolom, magukért beszélnek, ami a végeredményt illeti… Szerinted?

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A használatukról néhány infó:

Az alapozót a legvilágosabb, Ivory színben szereztem meg, gondolván, hogy majd a saját, világos bőrömön is használni tudom. Hát ebben tévedtem. Ez az alapozó tényleg nagyon világos! Éppen ezért én korrektornak használtam magamon is és a modellemen is, amihez tökéletes volt a színe.

Rózsaszínes tónusú, krémes textúrájú alapozóról van szó. Az illata enyhe és kellemes, azonnal elillan. A fedése alkalmas a kisebb egyenetlenségek elkendőzésére, de a felvitelre nagyon oda kell figyelni. Számomra ecsettel nem működik az eldolgozás, csíkos lesz a végeredmény. Ezt nyilván a szilikon-mentességnek tudhatjuk be, ami plusz pont az összetétel-listában, de sajnos nehézségeket okoz az eldolgozás során – mint a legtöbb szilikonmentes alapozó esetében.

Korrektorként, rétegenként felépítve megállja a helyét. Extra fedéshez kombináltam az Avril krémes korrektorommal, amivel szépen működött együtt.

Tipp: Dolgozd el kézzel, ütögető mozdulatokkal, vagy még inkább sminkszivaccsal a tökéletes eredmény eléréséhez. Fontos: fixálni kell! Ehhez használj ásványi púdert, amit pl. a Nikoli kínálatában is találsz. Ezt én még nem szereztem be, így én a fixáláshoz a PuroBio Primer púderemet használtam, szintén sminkszivaccsal ütögetve bele a bőrbe.

Be szeretném szerezni az eggyel sötétebb árnyalatot is az alapozóból, mivel az egyes színek között lehetnek összetételbeli, ezáltal működésbeli különbségek is. Ráadásul két színből már keverni is tudok, így többféle bőrszínt tudnék alapozni csak Nikoli alapozóval! Kíváncsi vagyok!

A két szemhéjpúder, amikre rátettem a kezem, a barack és a narancs szemhéjpúderek voltak. Valami különleges, élénk színre vágytam, bebizonyítandó, hogy a természetes sminktermékek is lehetnek vibrálóak és intenzíven pigmentáltak, ezért esett a narancs színre a választásom, amit a barack színű szemhéjpúder enyhe csillámaival szépen kiegészít. Egyik színnel sem lőttem mellé. A narancs púder könnyen használható, pigmentált és igen tartós. Fun Fact: Kylie Jenner az első szemhéjpalettájába köztudottan azért tett narancs színt, mert felfedezte, hogy ez a szín növeli a többi, vele együtt használt szín intenzitását. És milyen jól tudta! 🙂

Tipp: Használd a narancs színt pirosítóként az almácskáidra, ha igazán vidám és vibráló sminket szeretnél. Pillanatok alatt feldobhatod vele a hangulatod. És a jó hír, hogy ez a púder tényleg egész nap bírni fogja a gyűrődést! Ha a highlighting szerelmese vagy, akkor emeld ki a kiemelnivalóidat a barck púderrel. Enyhe, természetes fényt ad, szuperül kiegészíti a narancs arcpírt és garantáltan elkísér egész napon át!

Ha valaki magyar sminkmárka létrehozásába vágja a fejszéjét, nekünk, ökotudatos szépségeknek kötelességünk, hogy kipróbáljuk a termékeket, hogy ezáltal fejlesszük az ő bizniszét, és segítsük a hazai öko piac fellendülését. Mert higgyétek el, az Ilcsi (hogy egyet említsünk a sok közül) sikerei után nem vitatható, hogy nálunk is készülhetnek magas minőségű, a helyüket nemzetközi szinten is megálló szépségápolási termékek. És ezért mindannyian tehetünk, közösen: a gyártók a kísérletezéssel és fejlesztésekkel, mi vásárlók pedig a vásárlási döntéseinkkel, a bizalmunkkal és a visszajelzéseinkkel. Hajrá Niki! Hajrá hazai sminktermék gyártók!

Go green!

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: