Beauty Fórum – zöld szemmel

Magyarország legnagyobb szépségipari szakmai rendezvényére, a Beauty Fórumra életemben először Sándor Zsuzsanna sminkmodelljeként érkeztem. Totálisan meg voltam szeppenve, akkor a Hungexpon volt talán az esemény, én pedig debreceni lányként nem túl sokadjára jártam egyáltalán Budapesten. Beléptünk a csarnokba, ahol hatalmas tömeg és standok erdeje várt bennünket. A nap folyamán egy kreatív sminkbemutatón szerepeltünk egy kékes tónusú sminkkel. Nagyon nagy élmény volt a dolog, éppen ezért alig vártam, hogy visszatérjek az eseményre valamikor, esetleg már mint szakmabeli. Hát erre most november 3-án került sor. 🙂

Először is, sokkal kisebb volt, mint az emlékeimben élő, évekkel ezelőtti rendezvény. Most a Lurdyban szervezték meg, ahol azért kissé nagy volt a népsűrűség. Mindezzel mit sem törődve viszont komótosan végigjártam a kiállítótereket és mind a két szakmai színpadnál időztem. A kozmetikainál csak röviden, amikor éppen sminktetoválást készítettek on stage, a sminkszínpadnál viszont több órát töltöttem el.

Itt került sor a 27. Magyar Make-up Kupagyőztes kihirdetésére, amire épphogy beestem. Galgóczi Vanda győzött a Miami Beach témájú programkiírásra elkészített kreatív partysminkjével, ami valóban nagyon szép volt, még messziről is. Hivatalos képek itt!

Makeup Magyar Kupa dobogósai modelljeikkel. Saját fotó.

A díjátadó után Natalia Erdelyan, a NYX nemzetközi sminktrénere tartott egy kis gyorstalpalót a helyes kontúrozásról és szemöldökformázásról (az itt elhangzottakat Dudás Barbara később szinte pontról-pontra megcáfolta). Összességében hasznosnak találtam egyébként az előadását, mindig jó mások munkáját figyelni, sokat lehet tanulni belőle.

Natalia Erdelyan, NYX. Saját fotó.

Itt Tóth Éva kreatív smink bemutatója következett, ami alatt kicsit kinyújtóztattam a tagjaimat és tettem még egy kört a kiállítók között.

A következő színpadi happening -egyben a nap fénypontja számomra- Dudás Barbara, smink- és testfestő művész (egész pontosan kétszeres Világbajnok, Európa-bajnok, Világbajnok harmadik, smink-és testfestő művész) előadása volt, amelyben az érett bőr sminkelésének szabályairól volt szó. Ez a téma eleve nagy kedvencem, és Barbara igazi szaktekintély, régóta követem a munkásságát, szerintem zseniális. Ha valaki, akkor ő igazán értékes technikai trükköket tudott mutatni, amelyeket azóta egyébként ki is próbáltam a most szombati fotózáson. A modellje Rábaközi Tímea, híres ex-topmodellünk volt, aki egy igazi szépség függetlenül a naptári életkorától.

Nos, hiába is láttam volna szívesen egy öko-sminkbemutatót a színpadon, arra hiába vártam. Igaz, ásványi sminkekről esett szó, hiszen a Reviderm nemzetközi trénere sminkelt a színpadon, de nekem ez a bemutató túlságosan eladásösztönzés-szagú volt, így hazafelé vettem az irányt.

Fotó: pexels.com

//Zöld szemmel//

Nem csak a sminkszínpadon volt jellemző az öko sminkmárkák erőteljes alulreprezentáltsága. Az egész Beauty Fórumon egyetlen olyan kiállítót találtam, aki öko sminktermékek forgalmazásával foglalkozott. Ezt úgy értem, hogy tanúsított natúr sminktermékeket csak náluk találtam. Tőlük szereztem be az azóta csillagos ötösre vizsgáztatott Lepo szempillaspirálomat és primeremet, illetve nagyon kedvesek voltak, és alapozókból, BB krémekből, illetve szemhéjprimerből is adtak termékmintákat, amik tesztelés alatt állnak. A biosampon.huoldalon elérhető a teljes Lepo termékpaletta, ráadásul egészen jó árakon.

5*-os öko termékek a Lepo márkától. Fotó: András Márton Photo

Több olyan sminkanyagos kiállítóval is találkoztam viszont, aki váltig állította, hogy a termékei 100% természetes anyagokból, ásványi összetevőkből állnak, és állatkísérlet-mentesek is. Arra a kérdésemre viszont, hogy milyen certifikátot tudnak nekem mutatni erről, már nem tudtak válaszolni. Egyikőjüknél az anyagok tapintása alapján megállapítottam, hogy bizony szilikonosak, ami nem szerepel az első helyen az öko-ismérv listámon… Nagyon sajnáltam, hogy a Yamuna és a Kell a Púder! vagy akár a Nikoli Makeup, mint magyar natúr sminkmárkák nem voltak jelen az eseményen a termékeikkel. Igaz, a Kell a Púder! csapata az azonos időpontban megrendezett esküvőkiállításon volt az instasztorijuk tanulsága szerint. Meg feltételezem, a kiállítói helypénzt sem lehet a Tescos kocsira félretett apróból fedezni…

Termékminták és szerzemények. :)

A natúrkozmetikai bőrápolás viszont kellően reprezentálta magát az eseményen. Számos magyar- és külföldi natúrkozmetikum-márka volt a kiállítók között, amit nagy örömmel láttam.

Ezek szerint a zöld bőrápolás egyre trendibb, mindinkább bekerül a köztudatba és a közgyakorlatba.

Bízom benne, hogy a sminkelésre is ez a sors vár. Én megteszem, ami tőlem telik. 🙂

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: