Hogyan legyél makeup-minimalista?

Karácsonyon innen, Black Friday vásárlásdömpingen túl remélem, mindenki csak azt és csak annyiért vette/veszi meg, amire szüksége van. A Black Friday környékén tömegek adtak hangot borús gondolataiknak a Fekete Péntek okozta mértéktelen felesleges fogyasztással kapcsolatban. Mind láttuk a videót, amiben az egymást gyakorlatilag öldöklő, őrült tömeg marja egymást a leárazott csizmákért és síkkérpernyős tévékért. A nap alatt évek óta nincs már új. Akiket érdekelnek a vásárlási döntéseik következményei, azok általában már nagyjából tisztában is vannak velük, vagy legalábbis igyekeznek feltérképezni őket. Akiket mindez hidegen hagyja, azokat meg nem tudom, meg lehet-e téríteni egy Fekete Péntekes elrettentő videóval..

Black Friday... Forrás: Flickr, Diariocritico de Venezuela

Az USA-ban az idei Black Friday vásárlási indexe 18%-kal nőtt a tavalyi értékhez képest. Milliárdokat tapsoltak el az amcsik a Hálaadás és a Fekete Péntek kapcsán. Hogy itthon mi az arány azt nem tudom, de eddig akivel csak beszéltem a témáról, mindenkinek a könyökén jöttek már ki a Fekete Péntek hírlevelek, amiket az online webshopoktól kaptak cca 1 hete.

Én úgy gondolom, ha valamire szükséged van, akkor a Black Friday jó alkalmat szolgáltathat arra, hogy beszerezd némi kedvezménnyel.

Nem minden esetben igaz ez, mert pl. a 11 000 Ft-os alapozó, amivel évek óta szemezek, a Fekete pénteken is csak 9000-re volt leárazva, ami messze nem 40-50%, így a virtuális polcon hagytam. A kosaramba került viszont a PuroBio korrektorom, amit amúgy is újra kellett vennem, és most volt is rá némi kedvezmény.

Miközben a tudatos vásárlás oltárán áldoztam, kitaláltam, hogy írok pár ötletet azoknak, akik szeretnék a megszokott szépségápolási rutinjukat környezetbarátabb szokásokra cserélni.

-Itt van tehát néhány tipp, hogyan legyél makeup-minimalista.-

Minimalista: letisztult, egyszerűségre törekvő. A kevesebb több híve.

/Idegen Szavak Szótára/

  1. Ismerd meg a napi rutinod, tudd, hogy mire van szükséged a mindennapokban. Térképezd fel a saját szépségedet, tudd meg, hogy mi kell neked ahhoz, hogy a legjobb formádban érezd magad.

  2. Minimalizáld a rutinod. Hidd el, a 2 kg smink rendszeres viselete hosszú távon megágyaz a bőröregedésnek, a különböző termékekben lévő különböző szintetikus anyagok az egészségre is hatással lehetnek. Ráadásul, ha instagram-arcot öltesz magadra, elég nehéz meglátni Téged. Ha ismered az arcod és a saját belső szépséged, akkor a rétegek többségére nincs is szükséged a mindennapokban. Mert elég az az egy, ami a természettől fogva adott. Abból persze ki lehet hozni a legjobbat, de erre elég néhány apró fogás. 🙂

  3. Alaposan nézz utána azoknak a termékeknek, amelyekre szükséged van a napi sminkeléshez. Keress minél környezetbarát(abb) alternatívákat. Részesítsd előnyben az állatkísérletmentes márkákat, a környezetbarát(abb) csomagolásokat és kiszereléseket. Ha öko termékek beszerzésében gondolkodsz, akkor nézz utána a minősítéseknek, melyik milyen követelményrendszerrel dolgozik.

  4. Vedd figyelembe a termékek származási helyét is. Próbáld ki a magyar termékeket, vagy válassz európai származású készítményt.

  5. Csak azt vedd meg, amit valóban használni fogsz. Pl.: nagy divat a kontúrozás az interneten. Ha te tudod magadról, hogy a reggeli rohanásban nem fogsz szórakozni a vonalakkal, mert örülsz, ha felmaszatolsz magadra egy kis pirosítót, akkor ez egy olyan termék, amire igazándiból nincs szükséged. Ha mégsem tudsz róla lemondani, akkor egy 8 színből álló paletta helyett válassz egy 2-színűt (sötét-világos) Ami még jobb: kontúrozáshoz lehet barnás tónusú pirosítót, vagy bronzosítót (sőt, akár szemhéjpúdert) is használni. Highlighternek pedig egy világos szemhéjpúder is tökéletesen megfelel. Azért csinálod jól, ha több funkcióra használod a termékeidet, mert így biztos lehetsz abban, hogy ki fogod használni őket.

+1 – Mit tegyél azzal a termékkel, amit előre tudod, hogy nem fogsz kihasználni, de képtelen vagy nemet mondani rá?

Ha nagyon megtetszik valami (Pl. egy vad színű rúzs), de tudod, hogy csak 1-2 alkalommal fogod használni, próbálj mintát szerezni belőle. Ha erre nincs lehetőség, akkor vedd meg a barátnőddel, tesóddal közösen.

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: