Adventi szépségnaptár – Minimál manikűr

Téged is foglalkoztat, hogyan lehetnek gyönyörűek a körmeid kemikáliamentesen? A körömlakkok végtelen választékában tévelyegve egy ideje már ritkásan használok bármilyen festéket a körmeimre. Nagyon szeretem a lakkokat, a géllakkot különösen, mert ha szépen van festve a körmünk, akkor tartósan ápolt benyomást kelt az összhatás. Úgy gondolom viszont, hogy a ha a szépségápolás más (minden) területén törekszem a környezetbarát(abb) megoldások keresésére, akkor a körmömet is kitehetem egy kis lakkmegvonásnak már csak azért is, hogy kiderítsem, van-e a festékmentesség hatással a karmok erősségére vagy állagára.

Ha már nem lakkozol, akkor a köröm környéki bőrre és a körmök állapotára jobban oda kell figyelni. Most egy olyan villámmanikűrt mutatok meg, amit mostanában végzek ahhoz, hogy a lakkmentességes együtt ápoltak és szépek legyenek a körmeim.

Kemikálimentesen szép körmök

December 3. – Minimál manikűr

1. lépés: Áztatás. Én spéciel ki szoktam hagyni a folyamat meggyorsítása érdekében. Elég régóta kingyolom már a körömágyaimat a rendszeres vagdalással, így nekem ez nem okoz problémát. Ha a körmödre van tapadva a körömágybőr, akkor te ne hagyd ki ezt a lépést, elkerülendő a szükségesnél talán nagyobb cívódást a körömágyaddal. Ha hozzám hasonlóan kihagynád ezt a lépést, akkor egy langyos vizes, alapos kézmosással kezdj, ami alatt a szappant a körömágyaidba is bemasszírozod kicsit.

2. lépés: Egy fapálcikával (fodrászkellékesnél vagy drogériában kaphatsz ilyet), tologasd le körben a körömágybőröd.

Feltolás

3. lépés: Ha egy vékony bőrhártya van a körmöd felületére tapadva, akkor ezt érdemes felkaparni. Erre a célra hasznélatosak a rozsdamentes eszközök, amikkel könnyedén elvégezheted ezt a műveletet anélkül, hogy megsértenéd a körmöd felszínét.

4. lépés: A körömágyadat a körmöd körül óvatosan, vékony csíkban vágd körbe. Ezzel eltávolítod a lenőtt körömágybőrt, ami a körömre lógva (vagy ránőve) nem túl esztétikus.

Körbevágás

5. lépés: Kihagyható, a köröm felületének kiegyenlítése. Ezt a hagyományos körömreszelőnél jóval enyhébb érdességű “bolyhosító” eszközzel teheted meg. Ezzel dörzsöld át a körmeid felületét, ha hozzám hasonlóan kicsit barázdás, rücskös a körmöd felszíne. Én ezt azért sem szoktam kihagyni, mert az így felpolírozott körömnek világosabb a színe, ami nagyon üde hatást kelt. Ügyelj arra, hogy ne dörgöld a körmeidet túl sokáig vagy túl erősen, mert ha túlzásba esel, akkor érzékennyé válhatnak a manikűr után.

6. lépés: A köröm formázása. Ha hosszallod, vágj belőle körömcsipesszel (szerintem azzal a legegyszerűbb). Ha a kívánt hosszúság megvan, csak az alakon kell dolgoznod kicsit. Én ehhez nagyon vékony reszelőt szoktam használni, amit a körmök alá is be tudok tenni. A fém, vagy a vékony karton-szerű verziót ajánlom, amit jobban kedvelek a képen látható, vastagabb típusnál, amivel szerintem nehezebb dolgozni. Ha rövidebbek az ujjaid, válaszd a tojásdad formát, ami hosszítja az ujjakat optikailag.

Formázás

7. lépés: Ha mindennel kész vagy, moss kezet, hogy a körömport eltávolítsd. Ezután nincs más hátra, mint hogy egy tápláló olajjal vagy krémmel ápold a körömágyaidat. Ezeket a körmöd hegyétől befelé masszírozd be a körömágyba. Ha ezt a masszázst naponta megismétled mondjuk lefekvés előtt, akkor egyre ritkábban lesz szükséged a körömágybőr nyirbálására, vagy feltologatására. Ráadásul ez a kis nyomkodás nagyon jól is esik, így egy mindennapos mini kényeztetésként is felfogható.

Ápoló masszázs

Adventi szépségnaptár – Minimál manikűr” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: