Adventi szépségnaptár – Mi kell a fülnek?

Elsőre lehet, hogy meglepő, hogy az 5. adventi szépségablakban a füllel szeretnék foglalkozni. Meg vicces is. 🙂 Itt az indoklás: a fülünk az arcunkat keretezi ugyanúgy, mint a hajunk. Gondolj bele, milyen idétlen pl. ha egy teljesen levakolt arc mellett vöröslő és kiszáradt kagylók meredeznek. Ezért része a fül alapozása is egy komplett sminknek. Sőt, egy precíz kozmetikus az arctisztító kezelés részeként vet egy pillantást a füleinkre/be is, és ha kell, kezelésbe veszi őket is. A fülünkön ráadásul a lábainkhoz hasonlóan megtalálhatók a fontos reflexzónák, így a kagylók masszírozásával az egészségünknek is adhatunk egy löketet.

Fotó: pexels.com

A mai ablakocskában a fülbevaló környezetbarát tisztítására adok egy egyszerű tippet, és hogy azért kényeztessük is hallószervünket, egy mini fülmasszázst is megmutatok.

December 5. – Fülemüle

1. A fülbevaló tisztítása otthon: Nem csak fülbevalóidat, de minden más ékszeredet is könnyedén megtisztíthatod szódabikarbóna, só és meleg víz elegyében pár percig áztatva. Mellesleg ez a keverék kb. mindenféle felület tisztításra alkalmas. Kíméletes, mégis higiénikus tisztaságot eredményez. Ennek ellenére bizsujaidat maximum egy a keverékbe mártott, már nem használt fogkefével dörzsöld át, és mindenképp csinálj próbát első körben az ékszer egy kevésbé feltűnő részén, hiszen az anyagösszetétel elég változatos lehet ezeknél a kütyüknél. Csak óvatosan!

2. A fülmasszázst időzítsd estére, mert egy jó relaxáló kezelésnek is beillik.

Kezdd el dörzsölni a füleidet körkörös mozdulatokkal.

Húzd végig az ujjad a füled belső karimája alatt felülről lefelé haladva, egészen a cimpáig.

A cimpát fogd a mutató és hüvelykujjad közé és morzsolgasd kicsit. A fülbevalót vedd ki, hogy ne zavarjon.

Az ujjadat húzd végig a füled tövén néhányszor.

  • Ha száraz a füleden a bőr, akkor használd az arckrémed a masszázshoz, hogy elkerüld a hámlást és megelőzd a télen igen gyakori túlvörösödést.

  • Extrém esetben használj körömvirág kenőcsöt. Ha nem vagy allergiás rá, ez egy csodaszer a sebek, irritációk kezelésére. A begyulladt fülbevaló-lyukat is szuperül helyreteszi. Ha a fülbevaló szárát belemártva teszed be a füledbe, reggelre garantáltan elköszönhetsz a pirosságtól és a kellemetlen viszkető fájdalomtól.

Körömvirág. Fotó: pexels.com

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: