Adventi szépségnaptár – Pillaápolás

Minden nő álmomsminkjének elengedhetetlen része a bongyor, méteres hosszúságú, dús, fekete pillasor. Az instagraminák mesteri szelfijein sem véletlenül meredeznek a többnyire soros műszempillák. Én egy-egy sminkhez szoktam műszempillát használni (többnyire tincseset), mert nagyon szépen kiemeli a szemeket és feldobja az összképet. Összességében véve azonban a pilla témakörben is a természetességre törekszem, ezért választottam egy kiváló öko szemspirált a Lepo kínálatából és ezért tartom fontosnak most írni pár sort a helyes pilla-kezelésről.

December 6. – Pillaápolás

Először is tisztázzuk, hogyan kell helyesen lemosni a szempillafestéket:

Kezdjük azzal: miért kell egyáltalán? Azzal, ha gondosan lemosod a szemsminked minden este, megelőzöd a különböző makacs szemfertőzéseket, így a szemed egészségét is támogatod. Megelőzöd azt is, hogy a másnap reggeli rohanásban egy extra utó-sminklemosással húzd az időt, vagy rosszabb esetben ezt megspórolva az előző napi smink fekete mementóival a szemed alatt indulj el otthonról. A pillák épségéhez is hozzájárul a megfelelő, rendszeres sminklemosás, így ha teheted, sose hagyd ki ezt a lépést.

Én a Benecos márka lebomló sminklemosó kendőjét használom, amit azért szeretek, mert vékony anyaga miatt teljesen be lehet nyúlni vele a szempillák tövébe. Sajnos, a szeméttermelő sminklemosó kendők használata nem a legkörnyezetbarátabb megoldás még úgy sem, hogy ez a változat 100%-ban lebomlik (Mivel a bomlás tulajdonságai a kommunális hulladékok között megváltoznak, a komposztba pedig azért nem merem kidobni a használt kendőket. Még.). Ahogy az egyik első bejegyzésemben írtam, mindenféle sminkelmosási módszer kiváltható egy kifejezetten erre a célra fenntartott arckendővel, vagy kis törölközővel. Ezt a véleményemet most is fenntartom, ám hangsúlyoznom kell, amire később jöttem rá: hogy egy törölköző a textúrája és a vastagsága okán nem alkalmas arra, hogy a mutatóujjamra hajtogatva végigkövessem vele a szempillasort. Merthogy pont így kell helyesen lemosni a szemsminket ahhoz, hogy másnap reggel ne pandabébiként ébredjünk. A törölköző anyaga egyszerűen túl vastag és túl érdes ehhez, a szemünkre pedig nagyon kell vigyázni, így ehelyett, hanyagságomból fakadó utána-nem-járásom miatt kezdtem el ezt az elbomló kendőt használni (kizárólag a szemfesték miatt, mert az arcomról a minimális sminket mindig szappannal mosom le az esti arcmosás alkalmával). Feltett célom, hogy kerítsek majd egy olyan, vékony, pihe-puha kis kendőt, amivel tökéletesen el tudom végezni a sminklemosást a nulla-hulladéktermelés jegyében is.

Benecos sminklemosó kendő. Fotó: András Márton Fotó (http://martonandras.format.com/)

A szempillafestéked és szemceruzád lemosásához tehát hajtogasd a kendőt az ujadra, amivel kövesd végig a szempillasort néhányszor. Közben hunyd be a szemeidet és húzd fel a szemöldököd, hogy az alsó és felső szempillasor kicsit eltávolodjon egymástól.

Szerintem a művelethez legalkalmasabb egy kis kókuszolaj vagy egy micellás víz, mert a krémes állagú lemosók megmaradnak a kendő felületén, így egy pillanat alatt belemehetnek a szemedbe, ellentétben az olajjal vagy vízzel, ami beivódik a kendődbe.

Ha úgy érzed, egy kis turbózásra szorulnak a szempilláid, akkor a patikákban kapható ricinusolajat melegen ajánlaná neked az internet népe. Én azért nem ruházok be rá, mert a pilláim alapból elég hosszúak, az más kérdés, hogy full egyenesek és szőkék. Ezutóbbi kettőn szerintem nem segítene a ricinusolaj, így maximum dúsulást várhatok tőle esetleg… Egyszer lehet, hogy kipróbálom. 🙂

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: