Adventi szépségnaptár – Gőzölés

Az egyik egyszerre legkellemesebb és legkellemetlenebb szépségpraktikáról írok az adventi naptár mai ablakocskájában. Egyszerre borzalmas és üdítő. Meleg, fullasztó, izzasztó, könnyeztető, orrcsorgató, mégis frissítő, tisztító és üdítő. Mi az?

Mi más, mint a gőzölés?

Jól ismerjük, ha másként nem, az arcüreggyulladások vagy hörghurutok strapás velejárójaként. A forró víz fölé hajolás semmivel sem pótolható érzése okkal kelthet bennünk vegyes érzelmeket. Én azt a 15 percet alig bírom elviselni, miközben utána sokkal jobb az általános közérzetem. Ráadásul az egészségügyi gondjaim enyhülése mellett a bőrömmel is csodát tesz.

Íme az én “megszokott” téli-taknyolós szépségtippem.

Fotó: pexels.com

December 7. – Gőzölés

A gőzölővízbe tégy sót, ami nem csak a légutakat fertőtleníti, de a bőr pórusait is.

Ha kamillateát is teszel a vízbe, akkor az esetleges gyulladásokat is csökkentheted, és megelőzheted a bőrirritációt.

  1. Használhatsz egészen kicsi, 1,5 literes fazekat is a forraláshoz. Töltsd meg vízzel, tegyél hozzá kamillavirágzatot (a zacskós, “szálas” változat a legautentikusabb ebből is) és sót 1-1 evőkanállal (lehet több is, ízlés dolga).

  2. Miután felforrt, vedd le a tűzről, 1-2 percig hagyd hűlni, majd ülj le kényelmesen egy asztalhoz a fazekad fölé. Borítsd le a fejed egy nagy törölközővel és hajolj az edényed fölé. Próbáld meg kibírni a 10-15 percet a gőzölésből. Lélegezz mélyeket és tudatosítsd magadban, hogy ha vége lesz a műveletnek, szuperül fogod érezni magad.

  3. Ha végeztél a 15 perccel, akkor töröld meg az arcod és pihenj. Ez nem az a beauty kezelés, ami után fél órával elindulsz partyzni, hiszen rákvörös lehet az arcod a hőhatástól. Ezért ezt a trükköt egy spa-napon, vagy egy nyugalmas estén alkalmazd.

  4. A kozmetikusok általában ehhez hasonló gőzöléssel indítják az arctisztítást, de te ne állj neki otthon nyomkodni az arcod. Ha kihűlt a bőröd, egy finom bőrradírral és tisztító, nyugtató pakolással fejeld meg a hatást. Itt is, mint a többi tippnél azt kísérletezd ki, hogy mi esik jól neked.

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: