Adventi szépségnaptár – Heti 2 sminkmentes nap

Mint annak már többször hangot adtam, nem kedvelem a réteges, vastag sminket. Úgy alapból se nagyon, ha alkalomra sminkelek, akkor is igyekszem minél vékonyabban, mert egyszerűen zavar a kilónyi kence az arcomon. A hétköznapokban viszont ez hatványozottan igaz. A napi sminkem kb. 10 perc alatt készül el, és tökéletesen megfelelőnek találom arra, hogy frissítse az arcomat.

Amiről viszont még nem volt szó, hogy minden héten tartok egy (vagy 2) sminkmentes napot. A hétvégén kívül.

Fótó: Andárs Márton Photo

December 8. – Heti 2 sminkmentes nap

Miért is jó ez?

  • a bőrödet ennyivel is kíméled a terheléstől,

  • szerintem a védekezőképességén is javítasz vele,

  • az önbizalmadon is dobhat ez a szokás,

  • ráadásul a dolog motivál arra, hogy odafigyelj rá. 🙂

Én mindig azt a napot választom a sminkmentességre, amikor épp jobb állapotában van a bőröm, sikerült annyit aludnom, hogy ne legyenek mázsás táskák a szemeim alatt és épp nem vagyok tele pöttyökkel.

Ezeken a napokon lelkiismeret-furdalás nélkül indulok el otthonról nulla sminkkel. És érdekes, azt vettem észre, hogy sokkal magabiztosabb vagyok, mióta így teszek, hiszen láthatóan senkinek nem tűnik fel, hogy valójában most kevesebb kencével léptem ki az ajtón. Ez azért van, mert a napi sminket is láthatatlanra csinálom (keveset, azt is csak természetesen), és a sminkmentességet is megfontoltan teszem (azáltal, hogy a megfelelő állapotomban hagyom el a tunningot.) A sminkmentes nap tehát jót tesz a bőröd és a lelked egészségének is, így melegen ajánlom.

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: