Adventi szépségnaptár – Minden ami kell

Mondják, hogy a tél arról szól, hogy -mint a növények- levetjük szirmainkat hogy a tavasz beköszöntével új rügyeket tudjunk fakasztani. Mit is jelent ez szellemi síkon a szépség olvasatában?

Azt, hogy a tudatos szépséghez hozzájárul az is, hogy önmagadon dolgozol. Hogy figyelsz magadra akkor is, ha büszke lehetsz magadra és akkor is, ha épp minden lehetsz, csak az nem. A viselkedésedre, szokásaidra, szavaidra, gondolataidra. Ahhoz, hogy időről-időre megújulhass, időről-időre önvizsgálatot kell tartanod, és levetni azokat a gondolatokat, szavakat, szokásokat, amelyekre úgy érzed, már nem lesz szükséged. És persze ha magadra figyelsz, másokra is elkezdesz figyelni…

Nos ha szellemi síkon így van ez, akkor átültethető a tárgyi síkra is.

Ha csak a szükséges dolgokkal veszed magad körbe, rendszerezettebben látod majd a világot és az életet. Ha pedig selejtezel, miért ne adnád olyanoknak a dolgaidat, akiknél tovább élhetik életüket és örömet szerezhetnek?

Neked már nem kell, de valakinek még ajándék. Fotó: pexels.com

December 8-9. – Minden, ami kell és semmi, ami nem

-1- Vedd sorra a szépségápolási szokásaidat és ezeknek megfelelően válogasd ki a felhalmozódott kencéidet a polcodról. Ha vannak bontatlan, vagy higiéniai aggályokat nem felvető termékeid, akkor jó megoldás lehet az adományozás: idősebb kamaszlányok, vagy rászoruló nők nagyon örülhetnek a kencecsomagoknak.

Mit adományozz:

  1. maradék vagy bontatlan tusfürdő, sampon, testápoló, kézkrém, folyékony szappan;

  2. intim higiéniai termékek (például én áttértem a lebomló termékekre, a régiek garmadában állnak a szekrényben),
    Lássuk be, ezek fontossága legtöbbször eszünkbe sem jut. Általában, ha hajléktalanok, hátrányos helyzetűek segítésére gondolunk, étel vagy ruha adomány jut eszünkbe, pedig a higiéniai termékek is nagyon fontosak – így a női intim higiénia is. Ez a videó hitelesen dolgozza fel a kérdéskört.

  3. bontatlan szappan, fogkrém, fogkefe.

Csak olyan kencét adj tovább, ami még szavatossági időn belül van!

A sminkeket hanyagold inkább, aggályos a higiénia. Bár én tavaly a Mikulásgyárba adtam le ajándékdobozokat, volt közötte, amit kamaszlánynak címeztem, és abban bizony voltak alig használt sminktermékek is. Nem tudom, kinyitogatják-e a dobozokat átnézésre, gyanítom, hogy igen, így nem tudom, ezeknek mi lett a sorsa végül.

-2- Ugyanezt teheted a ruháiddal, cipőiddel. A Máltai Szeretetszolgálategész évben várja az adományokat, de rengeteg egyéb lehetőséged is van az adományozásra, hiszen millió szervezet igyekszik támogatni a rászorulókat.

Néhány példa:

Ökumenikus Segélyszervezet

Igazgyöngy Alapítvány

Rés Szociális és Kulturális Alapítvány

A ruhaadományozás etikettjéről ebben a cikksorozatban olvashattok bővebben.

Azért jó mindez, mert:

  • A már felesleges dolgoktól való megszabadulás felszabadító erejű. Könnyebben átlátod általa a környezetedet és ezáltal az egész életedet, ha rend, és a valóban szükséges dolgok vesznek körül.

  • Jót tenni, másokon segíteni nem csak erkölcsileg jó dolog, de neked is szuper érzés, ami belülről ragyogtat. 🙂

  • Ráadásul az adományozással környezettudatos lépést is teszel, hiszen a továbbadott tárgyak tovább élhetnek, valakinek örömet okozva ahelyett, hogy a szeméttelepen kezdenék meg véget nem érő útjukat…

-Boldog adományozást!-

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: