Adventi szépségnaptár – Zöld fogápolás

A mosolyunk szépsége nagyban függ attól, hogy a fogaink hogy néznek ki. Girbe-gurbák, kuszák, vagy szabályosak? Szürkék, sárgák, vagy fehérek?

A mai ablakocskában álljon 2 alternatív “fogkrém”, amelyekkel a fogaid ékkövekként csilloghatnak.

Fotó: pexels.com

December 12. – Zöld fogápolás

A fogmosásnak a fluoriddal dúsított fogkrémeken kívül más szuper eszköze is lehet. Ilyen például a fogpor vagy fogtabletta. Mondjuk a Lush kínálatából. Nem véletlenül ajánlják gyerekeknek is, hiszen az íze (eddig a Tooth Fairy fogportés az Oral Pleasure fogtablettátkóstoltam – utóbbi neve megmosolyogtatta a látogatóimat a fürdőszobapolcon csücsülve…) valószínűleg mindnek fenomenális. A fogport nedves fogkefédet belemártva tudod használni, a tablettából pedig egyet kell szétrágnod, majd a szokott mozdulatokkal megmosnod a fogad a keletkezett habbal. Mert hogy nagyon-nagyon jól habzik mind a két verzió.

Emellett ez a két-féle termék:

  • friss érzetet hagy maga után,

  • anélkül, hogy szétcsípné a szád,

  • a foglepedéknek búcsút mondhatsz a használatával (legalábbis nekem ez volt az egyetlen olyan fogápolási termék, amitől nem kívántam pár óra múlva újra a fogmosást – amit egyébként nem szeretek csinálni).

Jó hulladékmentes alternatíva lehet a fogporra a következő házi recept, ami korlátlan ideig eláll:

Ájurvédikus fogpor (ájurvéda = Indiából származó alternatív gyógyító módszertan, a szó jelentése: az élet tudománya)

  • szódabikarbóna,

  • őrölt kardamom,

  • őrölt szegfűszeg,

  • őrölt fahéj,

  • őrölt borsmenta.

1-1 kávéskanállal. Keverd össze a fentieket, és nedves fogkefédet a keverékbe mártva már használhatod is a fogport. Persze a megszokott felhabzást és csípős mentolos érzést ne várd tőle, máshogy működik, mint a szinti társai. Mielőtt elkezdenéd használni, vagy akár a keveréket elkészítenéd, minden összetevővel csinálj bőrpróbát, hiszen a természetes összetételű kencéknél előfordulhat az allergiás reakció.

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: