Adventi szépségnaptár – Hajmosás zölden

Kissé mostoha a téma a számomra, mivel eddig nem kifejezetten találtam meg azt a módszert, ami minden szempontból ideális lenne a számomra. Ez abból is fakad, hogy elég kényelmes típus vagyok, tehát az öntögetős, pampucolós megoldások nem nekem valók.

Mindenesetre most bemutatok egy olyan hajmosási módszert, amit már kipróbáltam és bár hosszú távon nem tartottam meg a rutinjaim között, azt gondolom, elég sokaknak működik, működhet. Egy próbát mindenképpen megér.

Fotó: pexels.com

December 13. – Hajmosás zölden

1. lépés: A szinti, vagy félszinti samponokat söpörd le a polcról és váltsd fel egyetlen termékkel: szappannal. Az a helyzet, hogy bizarr lehet bár a tény, hogy egy szappannal mosod meg a hajad, valójában a folyamat ezen része tényleg jól működik. Emlékeim szerint a Manna Egészséges tincsek szappanjáról jól fel is habzott, és az illata is tetszett.

2. lépés: Öblítés. Merthogy ha szappant használsz hajmosáshoz, nem kerülheted el az alapos öblítést. Elvileg egy alapos vizes öblítés is elég lehet, de nekem sajnos nem volt az, mindig ragacsos és fura maradt a hajam állaga, hiába folyattam át rajta rengeteg vizet. Éppen ezért az ecetes öblítésre tértem át a második használatkor: egy fél literes mérőpohárba kevertem össze vizet 2:1 arányban ecettel és ezt öntöttem a hajamra úgy, hogy minden hajszálra jusson a keverékből. Az ecetes víztől a prekoncepciók ellenére nem lesz ecetszagú a hajad, ellenkezőleg, finom friss érzete és tapintása lesz. Viszont a keverészés és öntögetés nekem nem volt hosszú távon beépíthető dolog, főleg, hogy amikor próbálkoztam az áttéréssel, fenékig érő hajam volt, tehát fél liternyi ecet-víz mixxel a felét sem tudtam átöblíteni. Ráadásul, ha az ecetes öblítésre mindig szükséged van a kívánt eredmény eléréséhez, akkor utazáshoz sem a legideálisabb társ ez a szappan.

Ezzel együtt rengeteg véleményt olvastam olyanoktól, akiknek nem volt szükségük ecetes öblítésre, mert a víz is elég volt hozzá. Sokak a zsírosodásra hajlamos hajuk, vagy sebes fejbőrük javulásáról számoltak be a kommentek között. Ezek alapján ha szívesen kísérleteznél környezetbarát hajmosással, hát ez az a módszer, amit érdemes kipróbálnod. Talán én is kísérletet teszek rá újfent, most, hogy rövidebb és könnyebben kezelhető a hajam.

Konopka's sampon&balzsam az új szerzemények között.

Addig pedig vadászom a tanúsított, vagy legalább pár káros dolog-mentes samponokat, balzsamokat, amikkel rendszerint csalódás ér, mert az illatuk, állaguk, habzási képességük általában nagyon hasonló – nem jó. A legújabb szerzeményem a Konokpa’s tanúsított és vegán sampon-balzsam párosa (dm-ben kapható), amihez nagy reményeket fűzök. Még nem próbáltam ki, mert várom (de mennyire várom), hogy elfogyjon az Inecto kókuszolajos párosom, amit hát… ne vegyél meg.

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: