Adventi szépségnaptár – Ajándékötletek

Mivel minden évben mellőzöm a felesleges költekezést és a drága tömegajándékok beszerzését (lsd. ami éppen trendi, de valójában senkinek fingja nincs, hogy miért is van rá szüksége), így idén sem okoz nagy fejtörést az ajándékvásárlás számomra. Általában kezdetektől tudni szoktam, hogy kinek mit fogok adni: valami hasznosíthatót, mégis különlegeset, vicceset, vagy személyeset, ami emlékeket idéz, vagy rám emlékezteti az ajándékozottat. Kedvelem még az élményajándékokat, amikkel ráadásul max. egy kinyomtatott papírnyi hulladékot termelünk (azt meg újra lehet hasznosítani).

Hogy mi köze mindennek a szépséghez:

Stresszcsökkentés = szépség supportálás!

Azzal, ha jóelőre beszerzed, vagy kitalálod az ajándékaidat, nagy stressztől kímélheted meg magad. Éppen ezért hátha jól jön néhány olyan ötlet, ami megkönnyíti a dolgod, hogy ennyivel is jobban élvezd a készülődést.

Fotó: pexels.com

December 14. – Ajándékötletek I.

A mai adventi ablakocskában adok néhány zöld és/vagy zero-waste ajándéktippet a karácsonyi készülődéshez a tavalyi ajándékaim számbavételével:

  • Öko grafitceruza: Attól öko, hogy amikor elirkáltad, egy cserépbe ültetheted a végével lefelé, és a gondoskodásodat azzal hálálja meg, hogy kikel belőle egy kis növény. A ceruzákat eleve a végükben lévő magocskák szerint választhatod ki, tehát az alapján, hogy milyen zöldet szeretnél nevelni belőlük.

  • Újrahasznosított anyagból készült táska: attól öko, hogy 100% újrahasznosított poliészterből készült. Nekem ilyenem van, bevásárláshoz, vagy utazáshoz használom, mivel “egyterű”az elrendezése, ami nekem ellehetetleníti, hogy olyan dolgokat megtaláljak benne, mint pl. kulcs. Viszont bevásárlószatyornak, vagy akár edzőtáskának tökéletes!

  • 3D-s póló: Attól öko, hogy környezetbarát, vízbázisú festékkel készült. 3D-s hatású nyomatokkal díszítik, amitől különlegesek és egyediek ezek a pólók. Ideális, személyes, vicces ajándék lehet pasiknak.

  • Sétajegyek: Közös programlehetőség, aminél talán nincs is jobb ajándék. Vannak beváltható utalványok, éves bérletek, és konkrét sétára is vehetsz jegyet. Én beváltható utalványt vettem, mert jobbnak találom, ha a megajándékozott választ a neki megfelelő időpontokból és az őt érdeklő témákból. Pároknak vagy egy szerettednek ajánlom (akivel szívesen elmennél a választott sétájára).

  • Színházjegy: Én Belvárosi Színház Karácsonyi páros bérletét vettem meg, ami 3 előadás kiválasztására jogosít fel 3 különböző árkategóriában. Az ára abszolút emberi, tekintve, hogy 3 előadást lehet vele megnézni 2 főnek. Ideális ajándék pároknak.

  • Szaunakellékek: Anyukámnak, akivel együtt szoktunk szaunázni, egy szuper, mégis egyszerű kiegészítőt szereztem be ajándékba: egy szaunalepedőt. Sokkal higiénikusabb, és környezetbarátabb, ha a sajátodat használod, mint az agresszív fertőtlenítőszerekkel kezelteket a spa-kban.

  • Kreatív ajándékok: Kreatív családtagoknak, barátoknak ideálisak lehetnek a kreatív aktivitást igénylő ajándékok. Én ezek közül is a különlegeseket kedvelem jobban, így színezőkönyv helyett pl. egy képkarcoló készletet ajándékoztam tesómnak. A kép egy csimpánzt ábrázolt, ami rám emlékeztette az ajándékozottat néhány közös poén okán.

Stresszmentes zöld készülődést!

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: