Adventi szépségnaptár – Bakancslista Karácsonyig

A Karácsony előtti utolsó hétvége rendszerint őrült takarítással, készülődéssel telik, ajándékvadászattal és kajaodaégetéssel kiegészítve. Nos, ez nálam sem volt másként a hétvégén, noha az odaégetés hál istennek elmaradt. Az adventi posztolás is elmaradt idő hiányában. 😦

Van viszont néhány tippem, ami csökkentheti az év végi rohanásból fakadó megőrülést, és amit szerintem a Karácsonyig hátralévő 7 napban érdemes megtenni! Törlesztek az elmúlt két nap posztmentességéért és kilistázom őket. 10+1-en vannak.

Christmas lights, Fotó: pexels.com

December 16., 17., 18. – Bakancslista Karácsonyig

  1. A többség ilyenkorra tartogatja a szabadnapjait. Látszik ez a reggeli forgalmon, és a buszok lélekszámán is. Nagyon helyes! Ha tudsz, te is menj szabira még Karácsony előtt! Ezekben a napokban már nem fogod a melóban megváltani a világot.

  2. Sétálj egyet a természetben és vegyél mély levegőket!

  3. Röffenj össze a barátokkal egy karácsonyozásra! Lepjétek meg egymást valami aprósággal (persze zero waste és környezetbarát ajik előnyben).

  4. Készíts valamit DIY!

  5. Dekoráld ki a lakást! Még nincs késő kiegészíteni a lakásban árválkodó gömbök alkotta designt. Díszítsd fel picit a teraszod, erkélyed, vagy ha udvarod van, az egyik fát. Azonnal meghozza az ünnepi hangulatot.

  6. Keress környezetbarát megoldást a fenyőfa kérdésre: gallyakból készíts kis fenyőfát, vedd elő a poros műfenyőt, vagy készíts alternatív karácsonyfát. Ahogy mondani szokás: a hiány növeli a kreativitást. 🙂

  7. Főzz valami finomat, de szigorúan csak a no pressure jegyében! Nem kell töltött káposztával fáradnod, ha nem akarsz. Egy tejbegríz is lehet tökéletes desszert például… 🙂

  8. Menj el egy különleges karácsonyi vásárba! Ha nem is éjszakázol ott, egy bécsi karácsonyi vásár garantáltan feldobja a hangulatod. Ha külföldre nem szeretnél menni, Magyarországon is vannak szuper helyek, ahol megmerítkezhetsz a karácsonyi hangulatban. Keress olyan várost, ahova könnyen eljutsz és ígéretes lehet a karácsonyi vására.

  9. Süss mézeskalácsot! A koránkelők ezen már többszörösen túl vannak, de még most sincs késő bevetni a titkos fegyvert a karácsonyi hangulat generálásához! Az illatoktól garantáltan körbetáncolod a karácsonyfát.

  10. Keress hulladékcsökkentő csomagolási tippeket a neten! Kereshetsz a lakásban régi újságokat, amelyekből akár montázst gyárthatsz, így a csomagolásnak személyes üzenete is van. Kicsomagolás után a papírok celluxtalanítva mehetnek a szelektív gyűjtőbe!

+1 mindent, amit karácsonyra gondolsz, készíts elő 23-án, hogy Szenteste már csak utolsó simításokat kelljen tenned. A 24-ét így stresszmentesen élvezheted és nem utolsó sorban büntetlenül szépítkezhetsz az esti fotókhoz. 🙂

Hozzászólások letiltva.

WordPress.com Weboldal. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: