Hulladékdokumentáció a fürdőszobában?

Egy kis odafigyeléssel kézzelfogható eredményeket érhetünk el a hulladékcsökkentés terén. A hulladékdokumentáció egy egyszerű módszer, amivel szórakoztató módon követheted a saját fürdőszobai hulladéktermelésed.

Tovább  
Hogyan találj állatkísérlet-mentes kozmetikumokat?

A kozmetikumok felelősebb megválasztásának egyik első lépése az állatkísérlet-mentes termékek keresése. Íme a szerintem legalapvetőbb tudnivalók a témában, és néhány támpont, ami alapján én magam is próbálok eligazodni, ha vásárlásra adom a fejem.

Tovább  
Égni, vagy nem égni? - Napvédelem kisokos

Véd-e az öko naptej? Káros-e a kémiai fényvédő? Oxybenzone és egyéb szitokszavak...

Tovább  
Szúnyogriasztás egyszerűbben és zöldebben

Egészségi és környezeti hatásuk miatt nyáridőben különösen érdemes beszélni a szúnyogriasztásról és a szúnyogirtásról. Mi a különbség, és mit várhatunk a termékek hatóanyagaitól?

Tovább  
3+1 ökotipp kezdő zöldülőknek kencevásárláshoz

Ha még ódzkodsz az öko termékektől, vagy amúgy is ragaszkodsz a megszokott márkáidhoz, akkor is vannak lépések, amiket megtehetsz a környezettudatosabb szépségápolás felé.

Tovább  
Csillivilli köröm lakkozás nélkül?

Van egy igazi klasszikus módszer a natúr körmök ápolására, amitől nemcsak szépek és fényesek lesznek, de a szerkezetük is javul. Ez a módszer a japán manikűr.

Tovább  
Natúrkozmetikai minősítések útvesztőjében II.

Natúrkozmetikai minősítésekkel foglalkozó cikksorozatom második részében néhány minősítési feltételt, és konkrét minősítést szálazok szét.

Tovább  
Natúrkozmetikai minősítések útvesztőjében I.

A natúrkozmetikumok neve alapján arra következtethetünk, hogy összetételüket tekintve ezek a készítmények "természetesek". Ez azonban enyhe csúsztatás...

Tovább